Monday, December 28, 2009

OffSide - short film..


come home..



[Verse 1]
Hello world
Hope you're listening
Forgive me if I’m young
For speaking out of turn
There’s someone I’ve been missing
I think that they could be
The better half of me
They’re in their own place trying to make it right
But I’m tired of justifying
So i say you’ll..

[Chorus]
Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
So come home
Oooh

[Verse 2]
I get lost in the beauty
Of everything i see
The world ain’t as half as bad
As they paint it to be
If all the sons
If all the daughters
Stopped to take it in
Well hopefully the hate subsides and the love can begin
It might start now..Yeahh
Well maybe I’m just dreaming out loud
Until then

[Chorus]
Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
Ever known
So come home
Oooh

[Interlude]
Everything i can’t be
Is everything you should be
And that’s why i need you here
Everything i can’t be
Is everything you should be
And that’s why i need you here
So hear this now

[Chorus]
Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
Ever known
So come home
Come home

Wednesday, December 23, 2009

Tuesday, December 22, 2009

Money?


Money we all know is a medium of exchange
Buyers and sellers relate to each other through money
The question here is – what is the value of money?
Few say money is the root of all evil
Many say money is the root of prosperity
And how valuable is money

Almost everything is measured by money
People go to work everyday because of money
Wealth of individuals is measured by money
All purchases and transactions are made by money
Every country has a name for its own money
The importance of some countries
In based on the value of their money
What is the value of money?

The rise and fall of foreign exchange
Is used to measure the value of money
Success to many is also measured by money
Corporate positions are measured by money
There are some people who marry for money
What is the value of money?

To many, money is everything
You cannot get many things done without money
Many have pondered and contemplated to ask
Can human beings live without money?
Then, how shall we determine and decide
The prices of individuals and materials
Differences between the rich and the poor
Are calculated in monetary terms
The power bestowed by money
Seems bigger than imagined



rush photoManiac 25




nur amalina.

rush photoManiac 24


rush photoManiac 23


Thursday, December 17, 2009

rush photoManiac 22..wedding..





lokasi : wangsa maju.

rush photoManiac 21


majlis makan2..

Monday, December 14, 2009

new..

my new photoblog rushphotomaniac.tumblr.com

mybe aku akan bertukar ke sane..
bg ruangan photo aku..
disini lebih kpd cerita peribadi..
"RUSH STORY"

thankz..

Saturday, November 7, 2009

rush photoManiac 20 (penderaan)







pic kat atas nih,bukanlah suatu kejadian yg sebenar..
hanya lakonan semata-mata..
mereka telah diberi tugas membawa watak 'spastik' dalam subjek seni lakon.

aku dh kena daa..
betapa seksanya nk bawak watak mcm 2,,
but its fun..


p/s : sorry klu,aku xmintak izin tuan punya badan nk upload pic diorg nih,,
sbb aku xkenal sgt bdk2 junior kat fakulti 2,,
minta izin yer!

Wednesday, November 4, 2009

forgive me.

It’s hard to tell your mind to stop loving someone when your heart still does.

Sunday, November 1, 2009

editing


layer : soft light
multiple
overlay

Saturday, October 24, 2009

rush photoManiac 19









talent : tini.

p/s : more picture will be upload..
same model.
same place.

ctgry : prtfolio.

Poster.



Poster..
ok! entry kali nie aku nk share dgn korg about poster yg aku bikin utk subjek Visual Art..

any comment?


dalam masa 1jam jer aku setelkn poster nih,sbb picture2 kat ats 2 mmg dh ada dlm simpanan laptop aku..juz edit jerk..
btw,pic tuw sume aku yg snap sndiri okey,,xde copy2 dari google pun..

p/s : poster...hmmm...
bley jd one of the option utk aku menjana pendatan nie..
=)


Wednesday, October 21, 2009

jawapan bg segala pertanyaan

1) rush asal dah lama x upload gmbar kat blog?
jawapan--- sorry beb,final exam aku nk dekat..busy stdy..nnti aku update k..


2)wehh...mane ko menghilang?
jawapan---aku busy stdy laaa...


3)ape citer projek ko skang?
jawapan---alhamdulillah,boley tahan jgak laa..ramai jgak laa yg kol aku..


4)ko nk photographer lg x?
jawapan---klu aku perlukn org,nnti aku pggil..maybe cuti sem nie byk job yg menunggu..


5)mahal x klu aku nk bwat prtfolio utk aku sndiri?
jawapan---stndrd price aku bg..murah jer..


6)bro,selain photography ko ada bwat video x?
jawapan---ada bro..equipment stndrd broadcast punya..


7)en.rusydi,sy ada wdding hujong bulan nie..brape kamu letak hrga?
jawapan---sy mempunyai pakej yg berlainan dan juga harga yg berlainan..klu nk details lg email sy (rusydi_amir@yahoo.com) tq..


8)saya dari band S** Pel***** nk tempah photoshoot utk single IP kitorg,bgmana nk berurusan dgn kamu?
jawapan---email sy (rusydi_amir@yahoo.com) kemudian,kta set tmpat dan waktu untk sesi perbincangan..


9)sy dari agensi *******,sy tertarik dengan hasil kerja2 kamu..sy ingin membuat satu prtfolio bg model2 sy..bgmana ingin berurusan dgn kamu?
jawapan---terima kasih..email sy di (rusydi_amir@yahoo.com).. sy akan beri number fon sy disitu nnti...




p/s : segala pertanyaan silalah hanta ke rusydi_amir@yahoo.com ..

terima kasih.

Sunday, October 4, 2009

rush photoManiac 18





Talent : Remy n Tini

Thursday, October 1, 2009

Oh Wow..






3.oo pm
time nie aku tgh syok dok baca magazine..
tiba2 aku dikejutkan dengan suatu bunyi yg sgt kuat dkat luar..
then,aku rajinkn diri aku pergi ke beranda untuk melihat ape yg berlaku..
aku tgk bwh..xde ape pown..
aku tgk atas.."huuyaaiii...j.jj.....jet wey.."(ckp sorg2)

pstu trus terlintas kat otak aku... "mane camera aku!"
zzzzuubbbb..
mcm pelisit aku berlari dptkn camera..
n trus tukar lens 300mm..

ok!
aku dh stnby..
aku tggu..
n tggu..
"aii..td memekak sgt,nie dh xmuncul daa"
"come on..."

then,bunyi kuat 2 dtg lg..
"Mai..mai..mai...!!"
PRAP...PRAP...PRAP..

"yeah baby!"
"wuuhuuu!"

ahaa...
aku berjaya merakamkn beberapa buah jet yg sedang melakukan farmasi..
terbaik weyh..
ahaha..


p/s : lapar gler arrr...

Monday, September 28, 2009

CAT.!






okey!
entry kali nie bertujuan utk aku menunjukkan seekor kucing yg sgt disayangi oleh fam aku,,
BUT! aku xske dia!!
sbb,dia slalu kejar kaki aku!
aku dok diam2 x kaco dia pun,asyik kejar aku jgak,,
so datz y aku xske dia..

sbelum2 nie aku ada post entry pasal kucing gemok hodoh nie,
klu korg dpt tgk perbezaan antara pic dlu n skang,kucing nie dh makin gemok n besar..
ko tgk lar pic2 nie!
betapa besarnya bdk gemok nih.!
berat!
dh mcm ank singa aku tgk~
dhla gemok!
ske kejar org lak 2!
bengong!

so,setiap kali dia jln2 kat area2 aku,biasanya aku akan stnby ape2 brg kat tangan aku contohnya bantal,kain or ape2 lar supaya aku dapat halai dia dari ganggu hidup aku..
sekian..


p/s : dh lar gemok! xsedar diri!

Wednesday, September 16, 2009

korg.

selamat hari raya kepada semua follewers blog aku!!

i luv u all.!

ahahaha..

thankz sbb support dan terfollow blog aku yg x seberapa nie..

yelaa kn,aku nie masih mentah..byk lg yg aku perlu belajar dan perbaiki..

dan yg paling penting,aku nk menyusun 20jari (termasuk jari kaki) untuk memohon maaf kepada korg..maaf..sorry..

klu ada yg terasa or tersinggung 2,bwat2 lupa jela ek.. 0-0 ok?

mintak halal kn lah klu aku terhutang sape2 yg berkenaan,sbb aku xde duit nk bayar blk nih..

hihihi..


ok!
terima kasih sekali lg!
4 evrythg!
korang byk menolong aku..

Monday, September 14, 2009

=)

alhamdulillah...
arinie aku sgt gembira apabila hasil2 kerja fotografi aku mendapat kepujian daripada prof.rushdi kubon iaitu selaku lecture utk sbjek cinephoto aku..
kepuasan yang sebegini yg aku inginkan selama nie..
walaupun,aku kluar sane sini menghabiskan duit semata-mata ingin mengambil gmbar,aku xkesah..sbb aku dapat kepuasan pada diri aku..

pada masa terakhir klas tersebut prof menegur aku :

"rusydi, all of ur picture sgt menarik,very good..n very exciting.. mcm profesional..ini yg sane nk..good! tahniah!"

"thankz prof"

kepuasan yg x terhingga..
dia memberikn aku semangat yg lebih tggi utk menjadi yg terbaik..

p/s : thankz prof,

Thursday, September 10, 2009

rush photoManiac 17









play with light technic..
"BULB"

rush photoManiac 16






talent - olien
recee - abundant building USJ

Friday, August 28, 2009

rush photoManiac 15







p/s : zoo melaka.
aku geram sbb xdpt jumpa beruk kat sane..