Saturday, December 18, 2010

(-_O)

okey..aku xjd gi perkampungan orang asli..!!
(thanks god!)

tp aku akan ker melaka.. (-_0)

Friday, December 17, 2010

orang keaslian..


seminggu jer lagi...24 tarikh keramat... sume bdk2 FACT kompem x sabar ngan tarikh nie.. tp aku x.. sbb.. ari ahad nie aku akan ker perak.. selama seminggu.. kitorg akan masuk perkampungan org asli..! adooyyaiii....haihhh... katenya,dari kL ker perak (ker jeti) mengambil mase 6jam.. then naik bot dalam 1jam (klu bot laju gler babbss)..katenya lah.. then naik kete 4WD (memasuki hutan) beberape jam mengikut cuaca.. ayyoooo...kompem bontot kematu bagai sume! paham jelah kan ble dh masuk perkampungan org... org asli lak 2.!! katenya kitorg akan tdo di dewan.. dewan? boleh laaa...daripada aku tido rumah panjang 2 kn... nie ala2 majalah 3 lar kitorg bwat.. masuk perkampungan then rakam budaya2 org asli disana.. sekarang musim hujan..sah2 la aku berlumpur tiap2 hari kat sane.. barang2 x carik lg nihh... beg camping dah xde..da bg blk kat tuan empunya diri.. sleeping bag aku ada kat rmh baru lak dahh.. haihhh....camne nie...nk gi ambik,xde mase lak... kena beli jgak krim2 anti-nyamuk sume 2..klu xbli mampos aku nnti.. nk ajak yo gi,dia dh blk kelantan da... aku sorg jer kat umah nie haaa... harap2 ptg nie dpt blk awal,,nk bli barang maa!!

org ckp "masuk kandang lembu,mengelembuuuu.....masuk kandang kuda,mengudaaaaa..."
hahahahahaha...(salah kn ayat aku tuw?) so maksudnya,ble nk masuk 'kandang' org asli..aku kena mengaslikn diri aku ker?? camne??? xyah pakai seluar..juz pakai cawat jer camtu?? haha. mmg nnti aku ngan pokok xde bezaa.....same jer...

ok sekarang 8.00 pagi..
aku nk kena chiow dulu.. ada shooting di UM.. (dalam otak aku sbenarnya tgh meracau2 dok pikirkn pasal kat perak nnti) haihhh...btw, wish me luck guys... pada sesiapa yg nk gf org asli,nnti aku tolong carik kn.. aritue aku ada jumpa org asli kat slim river dulu,hitam mcm bontot kuali...nk?? azman kompem nk punya..haha..

k lah.. komprak2 tunoi sangji ngampuurrr pek golugor...(bahse org asli)
maksudnye : bye.

Sunday, December 12, 2010

nk balik.

yo dh kluar gi keje (shooting)..sorg2 lg aku mlm nie..
dh berjam2 aku berkurung kat rmh..
tido..masak..tgk movie..tido blk...

man n faiz dtg td..ok r..
walaupun skejap jer...
tq beb..

n skang aku buntu blk..
apo nk bikin..
cuti nie bosan..
pada mulanya nk blk rumah..
sbb cuti kn...
tp aku xjd nk blk...
sbb nk kluar..

okey jd benda lain..
frustt.. (-_-)

lepas nie makin bz dgn shooting..
mmg x dpt blk ar aku..
hmmm...
geram plak ble x dpt blk..

utk kwn2 di ampng,rajin2 lar dtg shah alam..
sbb aku dh jarang blk sane..kui3..
korg tau kn sbb ape...

smalam mkn sedap setelah mengumpul duit,,
lepas geram lah nie kiranya..
asyik mkn benda yg ala2 bujang2 jer kn...
mkn di area taipan subang..

ble laa aku dpt blk rumah..
haihhh..

dtg

harap2 sahabat lama dtg..
aku down gler nie..
man..dtg arhhh...plsss....
skejap pun jd arh..
hmmmm....

Saturday, December 11, 2010

-_-

dh kali kedua jd mcm nie..
ok fine..
tq,

Tuesday, December 7, 2010

update.

status blog.

Friday, December 3, 2010

=D

HELLO BROTHER..x berjemput plak aku suruh kau membace/komen...
tp yg lawaknye,kau nie layan jgak blog aku... =D

btw,siapa kau ek?

Thursday, December 2, 2010

PENTING!!!!!

kepada followers RUSH STORY,sila respon post nie..
jika kau tidak respon,aku terpakse buang kau dari followers aku..
supaya aku bebas nk carut sesiapa...
maybe blog nie akan diPRIVATE kn...
bdk2 puncak dikecualikn..klu nk jwb ok jgak..
HARAP MAKLUM..

jwb soklan2 berikut :

1. nama penuh kau?
2. belajar/kerja? (sertakan nama Uni skali)
3. mcm mane kau tahu pasal blog nie?
4. knp kau nk jd follwers aku?
5. kau kenal aku ker?
6. apa pendapat kau tentang blog nie?
7. apa yg perlu diperbaiki/ditambahkan lg supaya jd menarik?
8. enjoy x dgn post aku?
9. aku skang rase mcm x bebas dh nk bwat post "melodi"..ape nasihat korg?
10. korg suke x dgn 'rush photoManiac'?
11. berikan idea2/nasihat2 best jika ada...

di akhir jawapan sila tulis : SAYA MAHU MENJADI SALAH SEORANG FOLLOWERS RUSH STORY..

pada sesiapa yg nk jd followers aku,bnda nie adalah salah satu borang utk korg isikn sbelum aku menerima korg menjadi ahli RUSH STORY..(wahh..ahli taw!)..haha...
skali lg aku bgtau,jika pada sesiapa yg x respon aku terpakse melucutkn keahlian korg drpd blog nie..sekian..

terima kasih pembaca RUSH STORY!!

TEMPOH SEMINGGU SAHAJA DIBERIKAN..TQ

Thursday, November 25, 2010

(0_0)

tidak selesa hendak menulis carutan2 'seni'..
ada mata2 yg memandang..! (0_0)

makluman..

sesetegah post TERpakse di delete diatas nasihat2 pihak tertentu..(so blog aku nie dh x jd personal blog daaa...kn...sedih..) =P

MELODI.!!

wah! blog aku sudah femes!! terima kasih kepada sesiapa yg tolong MEmarketkan blog aku nie..
ada sesetengah pihak sbenarnya tidak boleh menerima kelantangan dan kecarutan yg ada pada blog aku nie..yup! fakta..aku telah ditegur dgn cara yg sgt baik dan lemah lembut..dan aku boleh menerimanya..tp..diingatkan semula,this is my personal blog..hasil tulisan ini hanyalah utk aku sendiri..bukan utk kau..tiada akta yg mengatakan "menulis blog ada batasannya!!"..ada? tiada kan..so,this is my personal writing,and i can write anything what i want..ada bantahan? sila kemukakan dengan bukti yg jelas lg bersuluh...

oleh kerana ada yg tdk dpt menerima,post kali ini aku akan cuba sedaya upaya untuk memutik kata2 khiasan yg indah bagaikan cahaya bulan..wahh gitu...sbb ape? sbb bila aku kemane2 saje,sume akan bercakap tentang blog aku..mahupun di OFIS, serta rakan2 universiti.. =)

pada hari yg begitu indah ini,ada perkara yg telah terjadi terhadap aku...knp? aku masuk saje di ofis,bertebaran hasil2 carutan2 penulisan aku di dinding2 ofis...'dapaiyt tak..?'

so,maksudnya disini warga2 ofis pun telah menjadi followers aku...ahahaha..perkara ini sgt menggelikan hati...

yup..mmg aku di ofis aku agak berlainan dgn ape yg kamu2 bace diblog ini..ada yg terkejut gler !!(oh maaf..saya tercakap "giler") ada yg dh mula berfikiran negatif terhadap aku..aku tidak kisah...sbb,di ofis aku telah dididik oleh bapa kesayangan aku utk menjadi org yg 'profesional' melakukakn kerja...(oh maaf,mcm terOVER sedikit)...kate ayah "kerja & peribadi jgn dicampur adukkn...nanti lunyai..x boleh focus"....gitulah gayenya...mungkin juga ada yg berfikiran "wah,depan2 nmpak mcm baik,tetapi bila di alam maya (teknologi/internet) rupa2nya ko nie syaiton nirrojim!!"...betul kan? =) tidak mengapa...terpulang ape yg kalian hendak fikirkan..aku tidak akan sesekali ambik hati..kerana This Is My Personal Blog... =) dengan itu juga,aku tidak menjemput kalian2 berkunjungan di blog ini..tidak pula same sekali aku merayu2 menyuruh kalian membaca post ini...sudah terang lg bersuluh di HeadLine blog ini RUSH STORY..ada aku tulis MINAH STORY? ABU STORY? ada? nan ado...(maaf..terkasar sedikit..aduhh!! kena ala2 formal writing aku niee..latih3..)

selain blog,aku secara peribadi telah femes di ofis aku!! "woooo" (sorakan peminat)...

aku dihentam bertubi2..di sebabkan post aku sbelum ini..
kepada awak2 bertiga yg membaca..telah disedia maklum secara JUJUR dihadapan pensyarah/director didalam bilik MEETING td bahawa post itu dilakukan disbbkan DENDAM aku terhadap kamu bertiga.."woooo" (sorakan peminat)....

"oh tidak!! rusydi amir sebenarnya seorang lelaki yg bertopengkan syaitan!! tidakkkkk.."

pada meeting itu...aku kena bertubi-tubi..yup! aku kena maki...dan aku hanya mampu tersenyum melihat gelagat korg yg berdrama sebentar td....bak kate cik adik "ko jgn nk senyum2 kambing mcm tuw.."....wuuuuuuu....

aku bersorangan...aku tidak gagah utk melawan..tetapi cik adik harus beringat..bukan aku sorg sahaje yg berfikiran kalot kononnya utk bercakap tentang kamu..yer? SATU KELAS CT111 diploma screen telah mengenali kamu seadanya...di tempat kerja,aku bersorangan..tetapi tidak dikelas..yer? kena ingat yer?

aku tidak sabar utk memulakan kelas semester baru..sbb ape? sbb satu kelas hanye menunggu mase utk bambooo kamu2 cik adik maniss...mereka tahu apa yg terjadi..biasalah..melodi lah katekn..(oppss..maaf..terkasar sedikit)...apabila berfikiran secara logiknya,mengapa rakan2 yg lain tidak bersebelahan di pihak cik adik manis? walaupun seorang?? mengapa?? haha..jawapanya mungkin ada pada diri kamu sendiri...

"i dont think so.."

aku tidaklah sepandai mane..pointer pun just 3.41 ....x pernah dpt anugerah dekan pun..tetapi aku ada target aku sendiri...kamu cik adik? brape yer pointer? 2.56? 2.73? hmmm...eh!! (mcm lari topik jer?)

dengan ini,saya rusydi amir rodi TIDAK akan memohon maaf secara terbuka (apa yg disarankan oleh pihak penganjur =P) kerana apa yg berlaku itu adalah sgt mcm tuuttt..tuttt..tuutt.. (harap maaf,sebarang perkataan yg terlarang harus di cencored kn) =)

saya juga ingin membuat kenyataan disini,sekiranya saya dibuang kerja/fail on subject practical saya tidak akan marah kepada pihak2 pengurusan/pensyarah..dengan rela hati saya akan mengundur diri dengan setinggi2 ucapan terima kasih kerana memberi sy pelbagai ilmu yg telah dicurahkan..sy tidak tahu bagaimane perkara2 peribadi telah termasuk dlm hal2 kerja..dan sedia maklum sy tahu siapa yg menjadi tok dalang perkara ini terjadi.. =)

dan sy juga berharap,jika diberi peluang meminta pensyarah sy menukarkan sy ke syarikat lain utk meneruskan subjek practical sy ini dengan jayanya..(harap2 gitulah,dh x sanggup nk berhadapan dengan cik2 adik maniss lg)

terima kasih kepada staff2 dan pihak pengurusan kerana meluangkn mase utk membace blog ini..(tahu dahh..mesti bace punya) =)

wokeh! selepas ini mungkin blog aku nie akan dinaik kn lg di papan2 kenyataan di OFIS...semoga terhibur dengan karenah2 Dunia!! haha..


p/s : wahai rakan2 sekelas!! aku memohon kamu2 berhenti seketika bercakap tentang perkara ini..yer? biar kita tggu dan lihat sahaja 'mereka2' nie..dun worry about me..segala kata2 semangat yg korg ckp kn,aku akan cuba ingat smpi ble2.. =)
hanya kita2 jer tahu keadaan 'mereka2' nie sebernarnya.. =)

"kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi.!"


sekian..wabillahitaufiq..walhidayah..wassalamualaikum..warramatullah hiwabarokatu..

Wednesday, November 24, 2010

hahahaha!!!!!

hahahahahahahahah!!!!!! bhai? ape korg bwat nie??
adoyyyyy......bwat malu sial korg nie....hahahahahhaha!!!!!!!

mcm nie jelaaa....harap korg bahagia apa yg korg bwat..ok?
sbb benda tuw mcm xde pape effect yg berlaku kat aku..mcm benda bodoh..
menegak kn benang yg dah lenjun... =)

good luck! =D

Tuesday, November 23, 2010

duhh!

Dealing with complexity is an inefficient and unnecessary waste of time, attention and mental energy. There is never any justification for things being complex when they could be simple.

Tuesday, November 16, 2010

=.(

aku baru saje pulang dari kerja..blk awal arinie..(7.30pm)
sedih...mase dlm perjalanan nk blk 2,kedengaran laungan takbir raya..
aku x dpt blk..sbb aku ada shooting pd hari raya esok..
rindu plak kat rendang ayam mak yg meletop 2..haihh..

atas moto td....aku bertakbir sorg2...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA..

Wednesday, November 10, 2010

ISH / IYD / AZ

aku bangun pukul 7.00 ..siap2,tggu di esso..parking moto kat sane sbelum aku dibawa ker kota damansara bersama bdk2 kuno itu..pada mulanya ok..baik2 semuanya..menurut perjanjiannya pkul 7.15 MESTi berada di ESSo..tp aku dh tau bgmana melayu bernjanji..biasalah kn..so xheran lah aku bangun pkul 7.00 ..bdk2 tuw pkul 7.50 baru smpi...apa macam? pikiaq lar sendiri..aku trus menaiki kereta mereka..sbb mereka mengajak sekali..katenya senang nnti klu ada ape2..aku pun ok jela..kejadian PERTAMA - x sampi sekilo meter berjalan dari esso,kereta bwat hal..temper kete naik mendadak..


IYD - "alamak kete rosak!!"
R - "ohh god..jgn bwat hal..aku nk praktkal nie.."
(meter temper kreta tuw dh naik smpi tahap terringgi)
R - "ko brenti tepi lah..aku check dlu camne..kang jd parah susah lak kang"
ISH - "mulut ko jgn masin sgt..kang jd betol2 kang!! ckp merapu jer"
(aku diam)
R - "ape bangang sgt ko nie? ko xnmpak ker meter temper tuw dh tahap mane? (monolog dalaman)

si ISH nie,dia ingat aku nk mendoakn benda yg bukan2..HELL FAT,aku pun nk gi praktikal laa fatttish!! ko ingat aku nk ker benda bkn2 berlaku? aku suh benti sbb kereta tiw dh terok!! bodoh...klu ko pakse jln jgak,mmg hancur lar kete 2...bodoh..lg skali..aku rase lar kn,kete 2 rosak disebabkn terlebih muatan..sbb ape...sbb badan ko 40kali ganda besa aku..lengan ko dh same saiz dgn peha aku..

kreta pun brenti kat tepi jln..area kmpung subang..aku gi check..rupa2nya bkn kekurangan air,tp kipas yg menyejukkan kete 2 x berfungsi langsung...mcm stuck..aku xtau nk bwat ape..

IYD - "xpelah,kita jalan jelar,lgpun dh nk dekat da"
R - "are u sure?"
ISH - "naik jelaa kete..byk ckp laa ko nie.."
(aku diam lg..klu aku brsuara,pasti tgn aku akn naik kat muka ko)
AZ - "hehehehe..asyik gado jela korg nie..hihihihihihihih"

yg sorg nie,benda xlawak jd lawak...si gemok tua nie mulut macam cibai sgt pulak dhh...aku dh start sakit hati..pening..stress pagi2 buta..

R - aku tarik nafas dalam2..cuba tenangkn diri..n cuba sedaya upaya utk berdiam diri (perlakuan diri sendiri)

kami teruskn perjalanan..jln..jln..temper kete naik mendadak..kerete dh mula berasap...

R - "ko xnk brenti tepi ker??"
(aku menjadi semakin bimbang dan x tenteram langsung)
AZ - "hihihhihihi...hahahahha..hihihihih"
(si bebal nie x habis2 gelak mcm pontianak)
ISH - "jln jer..nk dekat da pun..ko jln jer"

diorg bwat bodo jer ape yg aku ckp..xpe...aku diam kn diri jgak..jln..jln..smpi ker linemark yg en.zaki bg..brenti di sbuah shell&mcD...

R - "off enjin!!"

enjin off...aku kluar...tgk2,,kereta berasap kaw2 punya..air ape pun aku xtau melimpah kluar dari keta tuw...air tuw keluar mcm terperecik2 camtu...aku jauhkn diri skit dari kete..

IYD - "beb..ko bukak enjin depan jap"
R - "ko gler?! ko xnmpak ker air2 panas 2,,"
ISH - "hishh..penakot sgt lar ko nie!! xyah jd lelaki lar klu penakot camnie"
AZ - "hihihihihi...hahahah..hihihihi...

aku diam..hati aku makin menggelegak mcm air kreta terkluar2 tuw..rase mcm nk bg penampar sakaratul maut...aku xnk jd dayus! aku still ada respect...

R - aku pejam mate..cuba utk tenangkn diri lg..tarik nafas dlm2..(perlakuan diri sendiri)

so bodoh gemuk tuw cuba memberanikan diri utk bukak enjin dpn tuw..aku tgk kebodohan dia yg nk pegang besi2 panas dan air mercik panas yg kluar 2...dia berjaya bukak..aku tau,kebodohan dia telah menyebabkn tangan dia sakit..btw,aku rase dia x sakit,,sbb tangan dia ada lapisan lemak yg tebal..so..x sakit kowt...
aku bkn xnk bukak! tp atleast biar lar tggu 10minit panas tuw reda skit!! bahalol tolol...

so...kreta dh rosak..disebabkan xnk brenti..diorg pakse jgak berjalan..mmg bagos...then,park jela kreta kat shell tuw..diorg kate ofis 2 dekat jer dari situ..so aku pun ok jelah..berjalan kaki jer ker ofis...tgk alamat kat hp ISH..dia kompiden dekat..kitorg pun jln...jln..tba2,dia tanye kat org..tanye3..

R - "kat belah mane?"
ISH - "jauhhh...jln stret,nmpak trafik light masuk kanan"

dekat...mmg dekat...aku mcm kurang yakin jer dgn keyakinan bdk nie..xpe..aku diam jer..aku follow jer...jln punya jln...makin lame makin jauh...hishhhh..

R - hisshhh biar btol bdk nie...(monolog dalaman)

ISH mula kol en.zaki...tanye bermacam bagai...dan aku yakin kami dh sesat..n dia yakin ofis 2 kat depan lg...aku ikowt jer...aku xnk ckp pape..nnti lg sakit hati...

ISH - "aa haa...aa haa..ok...ok...ooo..papa mama drill 2 ehh.."

berjalan lg...aku nmpak teksi..

R - "beb..ape kate kita tahan teksi"
IYD - "ok2" (smbil menaip msg dgn bf dia)

dia pun tahan laa teksi...aku da lega skit...tp si IYD nie mcm xnk masuk ke dalam teksi 2..aku pun mcm pelik...dia borak2 kejap dgn pakcik teksi 2..TIBA2!! dia tutup pintu teksi 2,then teksi 2 trus blah!

R - "apasal x naik teksi tuw??"
IYD - "laaa...aku just tanye jer mane tempat ofis 2"

ape laaaaaaa bingai sgt,.,,,yg ko tanye jer knp...klu kta naik trus kn senang!! kate dh x jauh daaa!!! bukan mahal sgt pon!! aku dh x larat nk jln! awal2 pagi dh berpeluh mcm keling...

ISH - "ape td? papa mama drill ehh?? aaa haa.. aaa haaa...

yg si gedempol nie x habis2 dgn papa mama drill ko..aku rase en.zaki dh fade up da ckp ngan dia 2...tanye benda yg same berulang kali..bongok...lembab sgt otak 2..

AZ - "hihihihihihi...hahahahah...hihihihhi"

R - "dh3...tahan teksi tuw...habis cter!!!"

kami pun naik teksi tuw...cari same2 dgn pakcik 2..rupa2nye!!!! mmg btol salah jln...cthnya,ofis 2 sbenarnye dibelah kiri,tp si gemok 2 yakin disebalah kanan..haaa camtu...dh laaa jauh berjalan!!! salah lak 2!!!!! buang mase!!!! buang tenaga ko tau x???
cari punya cari..jumpa jgak akhirnya..sbenarnya ofis 2 dekat jer dgn shell td 2...tp si bebal 2 yakin ofis 2 trus lg drpd shell 2...mgkin en.zaki dh bgtau jln yg btul,tp si ISH bengap sgt nk tahu kedudukan kitorg time 2 katne...geram lak aku...

habis crita pasal kereta,sesat dan mulut mcm palat bdk nie...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

nasib bek tepat jgak laa pkul 9 kitorg smpi kat ofis 2...smpi2 tekan bell ofis 2..ding dong..ada sorg kakak keluar..

ISH - "boleh sy bercakap dgn kak siti?"

ape punya soalan ko nie????? ko ingat nie dlm tepon ker ape?? bercakp ker berjumpa???

R- malunyee akuuuu..(monolog dalaman)

kak siti - "sy siti..ckp laa...nk ckp ape?"

AZ - "hihiihhhhi...hahahah...hihiihhi.."

ya tuhan...ape dh jd nie...muka aku tba2 mcm tebal disebabkn kebanganagn bdk nie...

IYD - "kak..kitorg arrrrr student en.zaki."
ISH - "a'ah..kitorg arrrrr.."

aduhhhhhhh.....weh!!! ko x balajar tatabahase ker? ape jenis bahasa malaysia ko guna nih?? ckp 2 biar laaa sopan skit.!! mcm minah rempit lak ko nie derrrrrrr...derrrrrr....

R - "maaf kak.siti,,kami yg mohon utk bwat intern dkat syrikat nie aritue..en.zaki pensyarah kami"

kak siti - "owhh yaa..marilah masuk.."

kitorg pun masuk laaa....

AZ - "wow..hihihhii..hahahaha...hihihhi..."
IYD - "ish ko nie asyik gelak jelar."
ISH - "ntah ko nie..sopan lar skit.."

what the fuck??? sopan?? ko ceermin skit diri ko tuw...jgn nk pandai ckp org jer...yg ko 2,care bercakap pun asyik derrrr derrrrr derrrr....tapak jgak muka ko aku bwat kang...derrr..derrr..

kak siti - "korg masuk bilik meeting nie dulu..nnti kakak bg borang utk korg isi"
R - "terima kasih kak"

bdk 3 org nie sumpah perangai mcm sifu tongga!!!!! dh mula start jakun...kuno!!!

R - "beb...behave..."
ISH - "alaa..biar laa.."
IYD - "best dowww"
AZ - "ah2 dow...hihihhi..hahaha..hhihihih..."
(percakapan diorg sgt kuat dan lantang)
R - "sopan skit...tempat org nie.."
ISH - "hissshhhh"

aku menundukkan kepala sbb dh x tahan malu...malu yg amat sgt...diorg still lg terkinja2...

kak siti - "nah..ini borang dia yerr.."
R - "terima kasih"

aku pun isi form tuw...form dia lebih kurang mcm pekerja baru nk masuk...aaa camtu...then kitorg dpt punch card 2...isi2 jgak name...aku siap dulu...

IYD,ISH,AZ - "weh rush..permenant tuw 'tetap' kn??..utk qualification ko tulis ape ekk??
salary 2 gaji kita kn?? ko bubuh brape??
klu bpk aku dh pencen,nk tulis ape ek??
nie kena tulis 'yes or no' ehh?
aku xtau laa nk tarok position aku ape....
bla..bla...blaaa..blaaa...
(berckap dgn lantang n kuat)

bengapnyeeeeeeeeeee...........................................................aduuyyyyy...sumpah aku menyesal gler tahap dewa ker 17 dpt praktikal ngan bdk2 nie....hmmm..maluu dow...gler mcm...loooser...aku nk menangis pun ada...

10minit kemudian..sume dh siap isi form..si IYD trus kluar kn hp dia...dan ambik gmbar diri sendiri...makkkk aiii..!!!! knp kat sini jgak ko nk bwat bnda2 nie?!!! aduyyy...malunyeee...
bilik meeting 2 sbenarnya org luar ley nmpak..i mean staff2 kat situ ley nmpak..malu bhaaii..aku dh x terkate daaa...AZ pulak kluarkn spec mate fake dia dan trus pakai...

AZ - "nmpak mcm pekerja yg rajin x? hiihi..hahha.."
ISH - "a'ah dow..."

aku dh tggl nyawa2 ikan..hmmm...knp bnda nie berlaku kat aku...perangai korg boleh bwat malu kat bdk2 seluruh UiTM ko tau x?????
TIBA2!!!!!

ISH - "nahhh...makan larr!!"

dia cmpak kat aku biskut ape ntah kat depan aku...aduyy makk...beb...respect laaa...nie ofis..bilik meeting...n nie pun bkn time lunch hour nk mkn2...staff ramai kat luar...nie tempat org...ko ingat ske2 je ker ko ley bwat mcm2 kat situ...hmmmm....aku xtau nk ckp ape daaa...malu...sgt malu dgn perangai bdk2 mcm nie...aduhh...xde sikap mahasiswi langsung!! mcm balachi bngla!

then kitorg di briefing..masing2 dpt keje masing2...then start bwat keje..coming soon docu...

smpi laa pkul 9 mlm...kluar ofis...gi mkn...

actly,time blk pun ada benda yg berlaku...tp esok jela aku cter...dh penat type..

n aku nk tau pendapat korg tentang kejadian nie??? boleh????
-------------------------------------------------------------------------------------------------

terima kasih...

Wednesday, November 3, 2010

boleh..blaaaa!!

ko jgn sombong sgt ley kn?
susah sgt nk call atau text kitorg?
ble susah,baru nk cari...
ble senang,senyap mcm babi...
ko jgn bwat benda lepas berulang lg..
jgn sampai kitorg palau kn ko lg..
dulu...
menangis2 merayu2 minta maaf..
tp skang?
ko bwat lg!!

jgn blagak maskulin sgt..
chauw2 brade!!

Wednesday, October 27, 2010

Aku Pecinta Wanita. =P

post ini khas bwat kawan2 aku yg bergelar wanita..wanita yg sering dipermainkan oleh lelaki..
aku tahu,ramai kat luar sane hidup tunggang langgang disebabkn lelaki..mari kita cuba kupaskan permainan disebalik 'drama' cinta dan 'lelaki'...aku sebagai seorang lelaki,ingin berkongsi pendapat..jika ada yg membangkang,sila berikan komen anda mengapa..jika ada yg bersetuju,aku mahu penambahan pendapat korg..posting ini sekadar PENDAPAT/NASIHAT shj...
CINTA
wanita hidup dikelilingi oleh lelaki..apabila 2 golongan ini bertemu,timbul lah rase kasih syg dan cinta sama ada dlm keadaan sedar atau tak..jatuh cinta kpd seseorg tuw adalah suatu perasaan yg indah sekali,ape tdknye,kita menganggap jatuh cinta bagaikan anugerah atau bonus yg dtg pada kita..harapan dan kenikmatan yg kita alami membuatkan kita senyum berseorangan..betul? ini perkara biasa bagi orang yg sedang dilamun cinta...bila sedang hangat,mulalah tidur x basah,mandi x kenyang,makan x lena!!! =P itulah cinta..rase mcm setiap mase nk bersama dia..kn..betul? itulah cinta...pagi petang siang malam nk bergayut/sms..betul? itulah cinta..pantang nampak dia cmmnt fb kat pmpuan/lelaki lain,mesti rase jeless gler tahap dewa..betul? itulah cinta...pantang pasangan kta tuw reply sms lambat,mesti kita akan bertanye "u sms dgn sape lg nie slain dari i?" jeless/fikiran karut x bertempat..betul? itulah cinta..klu kita dh cinta org 2,mesti kita nk pasangan kita 2 setaip mase berkepit dgn kita jer..betul? itulah cinta..kentut yg bau mcm cilake pun boleh dikatenya wangi..betul? itulah cinta..namun,bagaimana pula yg cintanya ditolak? atau cintanya tdk dibalas? knp jd begini? mari kita kupas sedikit demi sedikit..anda perlu tahu,langit tidak sentiasa cerah..dan tidak semestinya peluang selalu ada didepan mata kita utk mendapatkn si dia..okey,cuba kita lihat isu wanita menolak cinta lelaki..mengapa...menurut kefahaman dari nujum "atok poyo" kat fb aku tuw,wanita sebenarnya susah untuk menerima lelaki bulat2/sketul2..KECUALI,lelaki 2 hensem..muka hodoh mcm pungkok lembu pun tapi bila dh berduit,ada kereta mewah sah2 secara otomatik wanita akan menyukainya..yup..aku tahu ada yg tidak bersetuju dgn fakta ini..tp ini adalah fakta yg telah DIKAJI oleh profeser dari German!! hensem dan berduit..wanita sebenarnya berhati hati memilih pasangan..TETAPI wanita sering cair dengan kata2 lelaki..menurut fakta yg aku bace kat ternet,gerak tubuh dan kata2 serta AURA seorg lelaki boleh melemahkan hati wanita..haha..wahai sahabat2ku yg bergelar wanita,jgn terpedaya bulat2 ya! ini semua permainan..permainan cinta..bermulah babak yg dikatakan 'ngorat2 time'...dan seharusnya anda harus peka dan teliti yg mane lelaki yg betol2 jujur ataupun sekadar nk ngorat2..jika korg melepaskan lelaki yg betol2 jujur,korg agar rugi serugi ruginya..fakta!!kelemahan wanita adalah->dari segi menilai seorang lelaki yg jujur atau x..sbb!! lelaki sukar untuk dinilai secara pantas atau pada masa yg singkat..n dats why ramai kalangan org suka 'try n error'..bila sudah kecewa,ada yg sanggup berkata "aku anti-lelaki/pmpuan"..bukan begitu caranya untuk mengatasi masalah ini..ape yg aku mahu tunjukkan kat sini ialah 'ini adalah lumrah alam'..'ini adalah permainan dunia semata-mata'..'ini adalah perkara yg boleh mematangkan diri kita utk mengenali dunia'...ini dunia..dunia...ape itu dunia? dunia untuk selamanya ker? dunia hnya sementara...jgn disebabkan kamu kecewa,kamu snggup berkata 'tuhan tidak adil pada aku'...ini salah.!! bagaimana pula lelaki menolak cinta si wanita? atau lelaki itu mempermainkan wanita tersebut? kaum wanita seharusnya perlu mengetahui fakta2 tentang LELAKI,dari segi ragam, emosi,tgkah laku dan sebagainya..aku sebagai seorang lelaki mengakui,lelaki sememangnya mempunyai ego yg tinggi..cukup tinggi..mari aku kongsi sedikit fakta2 tentang lelaki...
LELAKI
dh bace? dh paham? ada lelaki yg suke permainkan perasan wanita..bila dia nk,dia dtg..bila dia xnk,dia senyap membisu..dalam situasi ini,sememangnya si wanita jgn lah terpedaya dgn pujukan dia..lelaki2 mcm 2 mmg anjing pun..so..tinggalkan..lupakn dia..walaupun kamu minat mcm mane pun lelaki 2,nasihat aku lupakan jerr laki 2...xde faedah kamu menunggu..buang mase..buang karen..bila dia dtg happy laa..bila dia bla?? masuk angin,kentut bertubi tubi laaa...mmg pedih nk lupakn..korg harus kuat.."menangislah sekuatnya jika itu boleh melupakan dia,menjeritlah sekuatnya jika itu boleh melegakan hati kita"...hey wanita,kumbang bukan seekor taw!! =) kamu masih ada peluang lg..nasihat aku,jgn terburu buru...biar lelaki yg cari wanita! bkn wanita yg cari lelaki!.. =D
bg yg dh dikecewakn oleh kaum2 lelaki..aku mewakili pihak lelaki memohon maaf atas perbuatan yg mereka lakukan..(ehhh!! boleh plak camtu??) hahahahha....boleh jerr..
kuatkn semangat bg sesiapa yg telah kecewa 2..jgn putus harapan..klu dh x tahan jgak,dgar r lagu 'harapan' dari imran ajmain...okey? chill.. akhir kata.. Aku Pecinta Wanita.. =D
p/s : nurul fadzlin..kuatkan semangat..jgn sedih2 lagi..ini semua "permainan".. =) ingat..
btw..hati2 ble masuk toilet 2..jln tgk kiri kanan!! atas bawah!!
jgn smpi tuuttt lg...awk 2 sakit pinggang..nnti lg melarat pulak..take care..
abyan munirah..i luv u so much.. =)

Saturday, October 23, 2010

cik aby.

org ckp kitorg nie pasangan gler..
aku ckp blk, kitorg nie "gler2" bukan "gler"
tp aku mengaku,aku mmg tergila2 kn cik aby..


ble dia marah,dia besarkn mate yg tersedia besar 2..
aku pun terpakse pndang kebawah..
nk mengelak sumpahan mate 2..
alaaaa...dlm criter drama2 ada slalu bwat camtu laa!


sy lg comel dari cik aby!!
kami snggup bergaduh smate2 nk dpt
takhta comel tuw!!





kadang2 sy terperasan,cik aby nie slalu tenung sy lame2..

pakcik malulah!!
tp sy bwat2 xnmpak..(lagak macho skit)



ble depan camera!
kadang2 aku nk bwat muka gler2..
tp cik aby slalu nk cover cun..


bila sy geram,sy akan jd kejam..
ble sy kejam,cik aby akan jd rimas..
ble cik aby rimas,dia akan mengAMUK!!!
sy sgt suke!!!!
mwahahaha...

wah3..
mate cik aby bulat..
ada ker mate petak? segi tiga?
hissshhh..sah2 lar bulat..
so,cik aby jgn prasan sgt yg mate awk 2 cntik..!
okey!!

ewah3..
"i kan comel u..."
btw,cik aby nie ske sgt2 kuat prasan yer..
tau lar bf dia hensem,dia pun mcm xnk kalah jgak cmtu..
nk comel jgak..




sy sgt bahagia..
p/s : i luv u so much... =D

festival filem malaysia 23

Pelakon lelaki terbaik
1. Bront palare – Belukar
2. Esma Daniel – Santau
3. Farid Kamil – Lagenda Budak Setan
4. Shamsul Yusof – Evolusi KL Drift 2
5. Zul Huzaimy – Haq

Pelakon Wanita Terbaik
1. Jasmine Micheal – Estet
2. Lisa Surihani – Lagenda Budak Setan
3. Maya Karin – Pisau Cukur
4. Mislina Mustaffa – Karaoke
5. Putri Mardiana – Santau

Lakon Layar Terbaik
1. Ahmad Idham – Niyang Rapik
2. Azahari Zain – Santau
3. Jason Chong – Belukat
4. Jumaatun Azmi – Haq
5. Mamat Khalis – Estet

Cerita Asal Terbaik
1. Ahadiat Akashah – Lagenda Budak Setan
2. Brian Iskandar – Haq
3. Edry Abdul Halim – Magika
4. Mamat Khalid – Estet
5. Uttam Kumar – Pulau Asmara

Sinematografi Terbaik
1. Indra Che Muda – Estet
2. Indra Che Muda – Santau
3. Mohd Noor Kassim – Magika
4. Raja Mukhriz – Niyang Rapik
5. Ramli A. Bakar – Belukar

Penyunting Terbaik
1. Ahmad Mustadha – Niyang Rapik
2. Brian Ng – Santau
3. Brian Ng – V3: Samseng Jalanan
4. Hisham Jupri – Evolusi KL Drift 2
5. Lim Sheu Fen – Belukar

Skor Muzikal Asal Terbaik
1. Brian Ng – Santau
2. Brian Ng – Niyang Rapik
3. Brian Ng – V3: Samseng Jalanan
4. Edry Halim – Magika
5. James Baum – Evolusi KL Drift 2

Filem Animasi Terbaik
1. Atok Poie Pekan – Animagis Sdn Bhd
2. Buas – Charukphong
3. Chellup – Elite Animation
4. Ramadhan Mat Jo – Elite Animation
5. A Day In A Life of Mr. Teddy – Arshad Noor

Filem Pendek Terbaik
1. Hargai Sejarah Anda – Yellow Pictures
2. Srok – Syaabani
3. Sub Rosa – Nadiah Hamzah
4. Projek Genex – Ainotek
5. The Five Rules – UiTM Shah Alam


short film The 5 Rules..

aku menantikan saat ini!!!

short film nie telah masuk ke FFM 23!

this is it.!

esok penentu segalanya..

fuhh!!! =D

Tuesday, October 19, 2010

rush photoManiac 34





BEReksperimentasi dengan menggunakan light..
teknik yg cuba dilakukan ialah HARSH lighting.
hard + shadow = harsh. (noir light)

model - Achoi
masa - 3.30 am
tempat - puncak perdana
editor - rush
photo - rush
wardrobe - surat kabar lame
lighting - canon 550EX / house light

p/s : abyan munirah..nnti i upload pic u plak yerr laling..ngee~

Wednesday, October 13, 2010

rush photoManiac 33










nie mase pementasan teater "%$&^*" (aku lupa ape name teater tuw) hahaha..
aku dtg sini pun sbb si bdk rmh aku sorg nie haaa...fathi..
spprt member2 jerr..oh! gmbar no.4 n 3(belah kiri) tuw r fathi..
dia nie baru habis casting utk pogram tv Pilih Kasih..
katenya dia lulus utk pergi ke sesi kedua..alhamdulillah..
sorg lg member aku dh nk jd artis,makin lame makin ramai lak..
jgn lupa member dh lerr..semoga ko sukses!
p/s : ko kate nk bg upah kat aku klu aku ambik gmbar ko?!!
x bg2 pun..tipu!! =P

Tuesday, October 12, 2010

rush photoManiac 32

p/s : hati x berapa nk sedap..sape ada ubat? tolong aku..

Monday, October 11, 2010

teka teki photo


cuba korg kira brape byk camera/cameraman yg ada kat situ..termasuk aku yg ambik gmbar nie skali!! tak kiralah dia pakai camera hp atau compact..kira3!!!
sape betol,dtg jumpa aku claim gula2 20sen..
good luck!

rush photoManiac 31

















Selamat pengantin baru kepada mereka! 10/10/10...
Pelamin diorg nie simple,tp lawa gler..kombinasi warna pelamin tu sgt sesuai/tepat..
Seronok lak aku tgk org kawin nie..aku tgk sheikh muzaffar kawin,fuhhh!!
terbaik gler wedding 2! Live On Tv plak 2!
Sorg angkasawan,sorg jelitawan! mmg mcm "ahhhhh..so sweet.."
Aku pun nk kawin mcm diorg gak ahh!!
Nak jgak majlis yg romantik2 mcm 2.!!
Tapi ape kn daye..kita nie org biasa2, bukan org ternama..
Berangan lebih aku nie..
p/s : Gambar no.2 dari atas - aku saje suruh dia kiss tangan camtu sbb aku suke bwat mcm tuw kat aby.! ngeeee... =D

Saturday, September 25, 2010

Tragedia Teaser




COMING SOON..

Director : ODEN
Director of photography : RUSH
Art Director : WAN B
Asst.Director : AFFAN
Production Manager : SHIDA
Producer : AIN

TRAGEDIA

p/s: full movie akan di upload tidak lama lagi..

Wednesday, September 15, 2010

photo ntah kemane.

dh lame aku x berphotoshoot...
dh lame jgak x mengOperate photoshop..
wahai darling2 ku,aku rindu kalian berdua...

sape nk jadi model aku?
jom!
photoshoot?!

Tuesday, September 7, 2010

done.

short film setel.!
tiada masalah sepanjang shooting.
tak stress langsung time shoot.!
crew2 aku terbaik.
tq guys..

Sunday, September 5, 2010

.

sumpah i rindu u..

Thursday, September 2, 2010

sahabat 2..



kita rapat..

sgt rapat..

gler babi punya rapat..

babi pun x serapat dgn kau..


setiap mase aku dgn kau jer..

dlm kelas...

time waktu rehat sekolah pun nk brsame..

blk sekolah pun same2..

pstu kta jd pengawas same2 lg..

bertugas same2..

sume same2 lah!

tp...

aku x pernah rase borink dgn ko..

xpernah rase "alahh..asyik2 same2 jer,,"

kta klu bergelak ketawa kompem mcm org gler..

hihih...

beb..aku rindu time skolah dulu dow...

kta men gado2..

klu dlu ko usha pakwe,,aku tolong bg komen..

"ahh..x hensem sgt tuw..cari yg len.."

"ok"


tapi....

mase naik form 4 aku pindah sekolah...

aku tggal kn kau...

aku minta maaf...

aku tringat lagi...

ble ko dpt tau yg aku kompem nk pindah..

kau telifon aku..

kau menangis...

aku cuba tenangkan kau,..

tapi makin kuat kau nangis..

kau marah..aku tau kau marah dgn aku time 2..

maaf lg sekali..


itu kisah dulu..

hihihihi...

tp sekarang kta still rapat lg kn...!

n again...hari nie kau telifon aku lg...

bukan aku yg telifon kau...

sbb..hari nie ari jadi kau...


"FYNA....SELAMAT HARI JADI YG KE-20..SEMOGA KITA BERSAHABAT SETIA..AKU DOAKN KAU SEMOGA BANYAK BERSABAR DGN AKU...KUI3!! YELAHH..BFDAY KAU,,TP KAU YG TIPON AKU..HAHAHA...AKU LUPA!! BTOL AKU LUPA...AKU SYG KAU FYNA.."






muka ko dari dlu x pernah berubah..mcm china maa...hahaha..

hppy brthday 2 you beb...

i luv u lah!! =)

p/s : ble nk tgk movie same2? =P

Wednesday, September 1, 2010

sahabat..


Sudah lame kita bersahabat..sejak kita form 1 lagi..

banyak dah berubah..

kau makin membuncit..aku makin menulang..

ape yg tidak berubah?

keakraban kita...kita sangat rapat..


setiap kali aku brjumpa kau,pasti aku akan pecah perut..

sbb kau mcm flinstone 2010.. =)


jika aku diberi tugas utk list down kn name bestie aku,,,,

aku akan meletakkn nama kau di tmpat yg teratas..

ape yg bwat kau lain dari yg lain bro?

sbb kita xde sentap menyentap..

cuma sekali sahaja..baguskn?


KAWAN:

tempat kita berhibur

tempat kita mengadu masalah

tempat kita bergelak mcm langsuir

tempat kita bergosip

tempat kita bergila.


BUKAN:

memperbodohkan

bukan utk membadutkn

bkn utk membuli

bkn utk disakiti

bukan utk di anjing2kn

bkn utk jd kn kita tempat dikutuk

bkn utk diHAMBARkan,,,


(org2 camnie tdk pernah merasai ape itu nikmat keakraban seorang sehabat)


ada juga sahabat yg ikowt musim..

kejap2 rapat dgn A,kutuk2 si B

kejap2 rapat dgn B,kutuk2 si A..

mcm puki..hipokrit..


tapi kau,x mcm 2..

sbb 2 aku letakkn name kau yg teratas..


aku bwat post nie hanya ada satu tujuan sahaja..

aku just nk ckp:


"Shaihol ariffin, SELAMAT HARI JADI YG KE-20..semoga kita akan menjadi sahabat setia..btw, insaf2 lah skit,tgh bulan pose nie haa..hahahaha...semoga perut ko makin mengempis dan memutih..n aku nk mintak maaf ats salah silap aku...selamat hari raya..kui3!! aku syg ko lah tambi.!!"

(kau suke flinstone kn? hahaha)



aku nk ckp camnie kat kau,,tp aku xde kedit nk kol...hwaaaa...

dats y aku postkn bnda nie...

n jgn ingat ko xkn kena tepung yer..!



chow!



p/s : azman & ramdhan...

kontek aku cepat..

tepung n telo dh bli..

ble mau perang?!

hihihihih...

Tuesday, August 31, 2010

S

aku perlukn ruang
utk aku bernafas
aku perlukan ruang
utk aku bergerak bebas
aku perlukn ruang
utk aku hilangkn stress

dan aku perlukn ruang
utk aku berada dihati kau sssssssss. =)

Monday, August 30, 2010

LCTN



=.(

why?
why?
why?
why?!!

Sunday, August 29, 2010

tragedia

this weekend shooting brmula..3 hari jer.. 3 / 4 / 5 aribulan..
aku harap semua brjalan dgn lancar...
masalah2 yg ada sekarang niw harap dpt setelkn dgn cepat..
shooting pd bulan pose..fuhh! mencabar!!!
seperti biasa,aku akan memegang jawatan director of photography..
ada juga yg brtanya, "jawatan ko nie ambik2 gmbar jeke?"
SALAH!
mybe ada word photography tuw korg ingat ambik gmbar yerr..

kerja2 seorang DOP :
1 - memastikan setiap shot mempunyai angle yg meletop.
2 - mengawal 'lighting style' (kali nie aku buat harsh light)
3- camera work (senang)
4 -audio work (memastikan audio smooth & tdk pecah or too slow)
5 - dan byk lagi

kerja2 nie bukan susah mane pown..senang jer..
CUMA :
1 - otak kau harus berimaginasi lebih drpd director
2 - kreatif menghasilkan shot (semua pandai kn...)
3 - WAJIB master dlm penggunaan camera & lighting

mudahkan...x susah...

kebiasaannya aku x sgt involve dlm pre-production..sbb..aku x mahir dlm bidang pengurusan!
ko nk suruh aku menguruskn tmpat shooting ker,makanan ker..mmg aku fail!
yup! itu fakta..
dan..time2 camnie nie laa ramai yg ckp blakang...
"rush x bwat keje dow"
kan..........
TAPI!
ble time shooting aku akan all out..
sbb kemahiran aku hanya ada ble time shoot..
time shoot,aku x pernah duk goyang2 kaki..
sperti jugak bdk2 pengurusan...pre-production sgt bz..
n sgt bad mood...kan....
tp ble shoot diorg xkn handle bahagian teknikal..
y?
sbb diorg mahir dlm pengurusan..begitu juga dgn aku...
aku mahir teknikal..but x mahir menguruskn produksi..
bahagian pengurusan juga memerlukan org yg sgt teliti dan peka..
sbb tanggungjawab dia sgt berisiko..
y?
cntohnya,tarikh nk shoot dh nk dkat nie,then tba2 talent x boleh nk dtg..
camne??!!
mereka2 nie lar yg akan setel down kn semua nie..
mesti ada plan A & plan B..
sbb 2 aku ckp bdk2 pengurusan memerlukan org yg peka n bijak..

setiap org ada kemahiran masing2...n ada skill trsendiri..
aku percaya bnda tuw..

okey...kat bwh nie salah seorg talent short film aku..
azrul....dia nie membawa watak antogonis...

"beb..kau ada bakat n rupa..harap kau buat yg terbaik..kaw2 punya ko bg"
=)
"time casting pun ko dh power..time shoot aku nk ko lg power!"

ok bro...hafal skrip 2..haha..
btw,trim jambang yg berlebihan 2 skit..kasi lg macho..hihihi..
senang nk make-up nnti.. =P






p/s : doakn kejayaan kami bg menghasilkan filem pendek nie..
"TRAGEDIA"

Saturday, August 28, 2010

JLN TAR - MID

ramai yg sedang sibuk membeli baju raya...
kuala lumpur sgt2 dipenuhi dgn manusia..
mcm semut! mcm2 bau ada! mcm2 rupa ada! mcm2 ada!

aku xbli ape2..cuma melihat sahaja...
ada yg cntik..harga rm300 lebih..
ada juga yg murah..tp ntah pape baju 2..

TERsinggah ke sogo..
RAMAI.!!!!
kdang2 terfikir jgak..
klu lah seramai ini org prgi ker terawih/masjid seperti seremai di sogo...
sejuk malaysia....org kafir akan jatuh serta merta..

tiada nafsu utk bershpping sakan..
sbb.....$$...baik aku makan,,

p/s : penat berjalan jauh..nk mandi,,kasi refresh..

Thursday, August 19, 2010

tq

waahai sabahat..xpe aku maafkn..
jgn ulangi benda 2 lg..
kerana ia agak keterlaluan bg aku..
terima kasih sbb delete blk..
chill.

paham?

lepas nie aku akan lebih serius dgn korg...
tiada gurauan kasar dgn aku..
ada batas dia.

noktah.

Wednesday, August 18, 2010

fb

tiada facebook bwat mase nie. tq. =)

fb

tiada facebook bwat mase nie. tq. =)

Tuesday, August 17, 2010

merapu.

aku rase aku makin kurus...
org kurus mcm aku semakin kurus..ape ntah rupanya nnti..
tulang bergerak agaknya...

syukur...biasanya sbelum nie pd pose,aku sering dpt gastrik yg truk...
tp taun nie,mcm dh ok 100%..mybe aku minum air byk sgt..(ada kena mengena ker?)
aku ngidam sgt3 nk men mercun...haih..tringat time kecik2 dlu..
mcm2 mercun aku ada..dpt duit skit,trus bli mercun...
mane nk dpt mercun arh skang? aku tringin nk men kat kawasan kmpung arh,,,
mesti best...
skang nie aku dh jarang blk kmpung...dh 3tahun blk perak..raya kat kL jer...
time kecik2 dlu,aku mcm takot nk blk kmpung..
sbb ape taw,,sbb aku slalu kena gigit tungau kat tuttt...hishh! sumpah seksa!
mau dh jd rupa mcm udang goreng tepung! haha...gatal gler..bodoh punya tungau..
maybe aku jenis berdarah manis..sedap dia gigit yerr,,
tp 2 dulu...mase umur aku 5 6 tahun..
time aku kecik2 aku sgt kaya raya...
duit raya xyah ckp arh..belambak..mencecah ratusan ringgit.!
bdk kecik ble dpt duit byk,,pikir r camne...
bli game...bli mercun..bli itu..bli ini...
pakcik kayo!! =)

raya...
raya taun nie camne lah agaknye..
umur makin meningkat..x sama mcm dulu lg dh..

kawan2 dan sahabat handai yang mengenali diri ini...aku mohon maaf atas segala perbuatan aku yg menyinggung perasaan kamu semua..aku tau blom raya lg..x semestinya time raya je kn baru nk mintak maaf? so, aku harap kalian semua maafkn aku..ok? 0 0...maaf...

semester nie aku kena praktikal...aku blom pikirkn pasal hal 2 lg...hmmm...
aku x sabar nk habiskan diploma nih...aku harap,qualification aku hndak smpi ker master - phD..
aku nk sgt...ada title prof...
prof.rusydi amir rodi...fullammak...amin3...
aku xnk jd org biasa...aku nk jd org luar biasa..

aku rase,,,aku nk keje...
camne aku nk tunjukkan kebolehan aku kpd syrikat luar?
aku xdelar hebat mcm org len...tp aku boley bwat kerja produksi..
nk kerja smpingan...fotografi bwat waktu nie,aku dh kurang skit..sbb bkn musim cuti..
camne? nk kerjaa.....aku tringin gak nk jd FM utk recording studio..
yelahh...asyik pegang camera jerr...otak aku mcm x brkembang..
FM...aku akan try mohon kat astro nnti...klu org astro yg aku kenal 2 ley tolong arh,,

laptop aku kena format...tp ntah blenya aku nk hantar gi format bagai sume..
laptop aku dh gler...kena format bwat kali pertama..
batt hp aku mcm bahangang,,,rosak..dh kembung..
nk bli batt baru...blanje aku? bley?


p/s : tringin nk mkn pizza..sbb mcm dh lame xmkn..haha.. =P

Saturday, August 14, 2010

teenage pregnancy (public service announcement)

producer : ARY

p.manager : JEE

director : OLIN

director of photography : RUSH

art director : MUNAWAR

asst.director : INTAN

video nie bkn yg offcial punya..yg original punya dlm proses editing lg..yg nie juz record guna camera dslr jer..thankz lin sbb bg pinjam camera u.. =)

p/s : lega 1 kerja dh siap..nxt..short film!! huhhh...

Friday, August 13, 2010

forgot.

waktu nie,aku brseorangan...tanpa kwn dan sesiapa pun...
waktu2 camnie kadang2,boleh bwat aku brfikir sorg2..
aku berimaginasi...aku bwat dunia aku sndiri...best..
ble aku mula trsedar,aku lihat skeliling kosong...kosong..
angan2 tuw bwat aku khayal...lupa akn segalanya..

aku nk sesuatu...
aku nk bnda 2 kekal...
tp...aku xtau ape yg aku nk....
aku geram...rase mcm nk mengamuk...
knp...?

hidup...
aku lupa matlamat hidup aku...
sumpah aku lupa....
aku lupa...
knp?

kosong...
mungkin...aku makin jauh dariNYA..
itulah punca masalah ini...

p/s : i miss u....sorry..

Friday, July 30, 2010

I love..

* I love ur looks
* I love when we 'ngade2' each other
* I love the way u love me
* I love when u surprise me
* I love how u miss me
* I love when we talk about "gosip2 melodi"
* I love ur lips
* I love ur voice
* I love when u start t0 slap n kicking me
* I love to make u angry
* I love when u 'period', u'll in badmood
* I love u
Dont ask me why i love u..